در مصاحبه مهندس پرس با مهندس جابر نصیری عضو هیأت مدیره و دبیر هیأت رئیسه گروه تخصصی شهرسازی نظام مهندسی ساختمان استان تهران و مدرس دورههای ارتقاء پایه مهندسی و حقوق مهندسی این سازمان ، با بیش از یک دهه فعالیت شایسته در این حوزه در خصوص دغدغه جامعه مهندسی گفت:جامعه مهندسی در ایران همواره […]
در مصاحبه مهندس پرس با مهندس جابر نصیری عضو هیأت مدیره و دبیر هیأت رئیسه گروه تخصصی شهرسازی نظام مهندسی ساختمان استان تهران و مدرس دورههای ارتقاء پایه مهندسی و حقوق مهندسی این سازمان ، با بیش از یک دهه فعالیت شایسته در این حوزه در خصوص دغدغه جامعه مهندسی گفت:جامعه مهندسی در ایران همواره خلا وجود فرهنگ مهندس را در بطن جامعه احساس کرده و می کند . این فرهنگ در میان به گونه ای جاری است که مسئولیت مهندس را صرفا تنها در یک تا دو سال فرآیند ساخت پذیرفته اند و این دیدگاه از سوی مسئولین، سیاستگذاران و مردم به جامعه مهندسین نیز تزریق شده است.
این نگاه در ساختار فرهنگ مهندس بزرگترین مانع در ترویج کیفیت خدمات فنی و مهندسی است اما با وجود فرهنگ سازی در خصوص هویت، مسئولیت و توانمندی مهندس بسیاری از مشکلات و چالش های پیش روی مهندسان مرتفع خواهد شد.
وی در ادامه گفتگوی خود با مهندس پرس گفت، با تکیه بر این فرهنگ سازی آرامش و اعتماد در آحاد جامعه شکل میگیرد. فقط و فقط این تحول با تغییر در دیدگاه و نحوه عملکرد مجلس،دولت، شهرداری،راه و شهرسازی و مردم امکان پذیر است.
مهندس جباری یکی از آسیب های جدی به روند ارتقای کیفیت ساخت تامین حدود ۷۵ درصد بودجه شهرداری از کمیسیون ماده ۱۰۰ و عوارض بر جریمه ساخت است و شهرداری نیز مرجع صدور پروانه میباشد. بنابراین تنها راه گریز از این چالش تنها تامین بودجه شهرداری از منبع دیگر است. تا وابستگی به تامین بودجه خود سرمنشا تخلف نشود.
یک مطالعه ساده نشان می دهد که در این سال ها هرگز به طور جدی با ترک فعل از آیین نامه کنترل ساختمان از سوی سازمان نظارتی با مهندس برخورد نشده است. این در حالی است که در تبصره ۷ ماده ۱۰۰ صراحتا آمده است که در صورت بروز هر گونه تخلف دو نفر در مضان اتهام هستند یکی مهندس ناظر که در صورت تخلف می بایست به شورای انتظامی معرفی شود و در صورتی که تخلف از سوی کارمند شهرداری باشد می بایت به تخلفات اداری معرفی گردد، اما چند مورد از این دست برخورد سراغ داریم؟
وی در خصوص صدور شناسنامه فنی و ملکی گفت، محقق شدن شناسنامه فنی و ملکی نیازمند زیرساخت هایی است که این زیرساخت ها در ایران وجود ندارد. با وجود سایه دولت در اجرای آن هرگز به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید. شناسنامه فنی و ملکی برگرفته از فرآیندی است که از کشورهای در حال توسعه است که بیمه صنعتی در آن وجود دارد .بیمه با بکارگرفتن نیروی انسانی نخبه و مرجع صدور پروانه به شکل کاملا حرفه ای کار نظارت بر ساخت را به عهده می گیرد و با تضمین کیفیت و عدم بروز خسارت منتفع می گردد.
در آخر مهندس جابر نصیری به عنوان مهندس ایثارگر از همکاری خودش با یک مهندس عراقی که در حال حاضر یکی از مدیران ارشد دولت عراق است، در نقشه برداری برای طراحی سایت موشکی در قرارگاه رمضان یاد نمود و تجدید خاطره کرد.
شایان ذکر است در ششمین سالگرد بزرگداشت هفته مهندس به مناسبت گرامیداشت روز مهندس امروز سه شنبه ۵ اسفند طی مراسمی در سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران از مهندس جابر نصیری به عنوان مهندس ایثارگر توسط گروه پردیس مهندس تقدیر و قدردانی شد.